Tee se itse -sisämaali


Tiesitkö, että voit valmistaa maalisi myös itse? Se ei ole halvin tapa hankkia maalia, mutta kovin mukavaa puuhaa kylläkin. Mikäli haluat kokeilla sisämaalin valmistusta, niin munatempera on monikäyttöinen sisämaali, mikä käy niin huonekaluihin kuin seiniinkin. Munatempera on vanha perinnemaali, millä saat kovan pinnan, niin seiniin kuin huonekaluihinkin. Öljymaalien tulo markkinoille on aikoinaan syrjäyttänyt munatemperan käytön.


Valkoisen munatemperan ohje 


350g titaanioksidia
50g liitujauhoa
3dl vettä
3dl vernissaa
3dl kananmunia
1tl serotiini (jos haluaa nopeuttaa kuivumista)

Sekoita titaanioksidi ja liitujauho veteen, sekoita huolella ja anna tekeytyä yön yli. Lisää joukkoon vernissa ja kananmunat, sekä serotiini niin halutessasi. Sekoita hyvin ja sekoita myös maalauksen välissä. Valmis munatempera on koostumukseltaan sellaista löysää jogurttia. Maali säilyy jääkaapissa joitakin päiviä, kunnes kananmunat alkavat haista.



Valmis maali on hieman haastavampaa maalattavaa kuin valmismaalit, mutta silti suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Erityisesti omien värisävyjen luominen pigmenttien avulla on todella hauskaa puuhaa! Löydät pigmenttijauheita hyvin varustetuista maalikaupoista.

Blogiani voit seurata helpoiten blogini Facebook-sivulla tai blogin Instagram-tilillä. Olet tervetullut seuraamaan!

Mukavia kesäpäiviä toivotellen,
Tiina